På lager
Varekode
4155-530

Pysj i ullfrotté, med fot - Marineblå

Fra 638 kr

Pysjamas med fot i myk ullfrotté. Materialet er 100% ren økologisk merinoull.

Vår bestselger og barnas favoritt. Du trenger kun én. Naturlig selvrensende og tørker kjemperaskt.  


 • check KJØP NÅ, BETAL OM 14 DAGER

Ullpysj med trykknapper foran og brodert sau på brystet. Pysjen hindrer at barnet blir klamt og deretter kaldt når dynen går av. Det gir gjerne rolige netter for både små og store. Pysjen brukes gjerne året rundt, det er bedre med en god varm pysj og mindre over. Ubehandlet ull virker naturlig rensende, og søl trenger ikke inn i ullfibrene Derfor kan det meste tørkes bort med det samme uten at pysjen må vaskes. Søles det melk eller vann i løpet av natten, kan det oftest ‘knipes’ vekk i en klut eller håndkle slik at du slipper å forstyrre barnet med pysjskift. Når pysjen innimellom trenger en vask, tørker den på få timer og er klar igjen. Du sparer mye vask og barnet holdes i jevn temperatur også når dynen sparkes av. Tips: Større barn sliter raskt pysjfoten hvis de går rundt i pysjen. Lapp eller klipp av den utslitte pysjfoten slik at pysjen blir uten fot, da kan den brukes lengre. Et påsydd sokkebråt eller en påsydd sokk forlenger pysjbeina. For de aller minste er det ekstra viktig å holde jevn temperatur, så de kan bruke energien sin på å vokse. Ubehandlet ull er fri for all kjemisk behandling og trenger ikke vaskes før bruk.
Finnes også i størrelse 50 (prematur) i farge Natur - se artikkelnummer 4152.

IVN BEST
IVN anser GOTS-standarden som et minimum av det som kreves for økologiske tekstiler, og har i tillegg sin egen standard som de sertifiserer etter. Denne heter IVN BEST.

BEST krever at 100% av fibrene i et tekstil eller et plagg skal være av naturlige fibre, og at 100% av dette skal være av kbA-/kbT-kvalitet (kbA = sertifisert økologisk produksjon (bomull). kbT = sertifisert økologisk dyrehold (ull).)

Syntetiske fibre kan bare brukes i opp til 5% for tilbehør (som knapper/glidelåser mm., eller som elastikk i bråt eller blonder).

Les mer om Nøstebarn og miljømerking her.

Fordi ullen vår ikke er kjemisk preparert for maskinvask, er den ikke godkjent for vask i maskin, men et godt ullprogram fungerer like godt som håndvask. (Ullprogram kan variere fra maskin til maskin).

MASKINVASK på godt ullprogram:
Ullprogram (Viktig!) max 30°C med ullsåpe.

HÅNDVASK AV ULL

 • Plagget håndvaskes i 30°C med ullvaskemiddel uten parfyme. Vannet skal kjennes kjølig mot huden, håndlunkent vann er for varmt.
 • Kryst plagget forsiktig i vannet (ull skal ikke ligge i bløt).
 • Skyll plagget til vannet er klart (30°C).
 • For raskere tørketid, rull plagget i et håndkle og klem vannet ut, eller sentrifuger.
 • Ikke rull ullfleeceplagg. Da blir de lett flate og litt fastere.
 • Strekk/legg plagget i fasong og heng eller legg det til tørk.


Vi anbefaler å bruke naturlig ullsåpe or å unngå syntetiske tilsetninger til ull som er ubehandlet.

Se mer informasjon om vask av ull her.

Størrelser og ca brukstid:
 • 56 (0-2 mnd)
 • 62 (0-3 mnd)
 • 68 (2-6 mnd)
 • 74 (2-9 mnd)
 • 80 (6-12 mnd)
 • 86 (9-18 mnd)
 • 92 (12-24 mnd)
 • 98 (18-36 mnd)

Vi anbefaler å kjøpe pysjen 10-15 cm større enn barnet slik at de har noe å vokse i - noe mindre hvis barnet er svært aktivt. For å hindre at barnet sparker seg om tull i en for stor pysj, kan et par sokker eller en underbukse utenpå pysjen holde den på plass. (Til premature eller ekstra små, finnes den også i str 50 i natur. Se artikkel 4152).
Alderen i parentes viser bruksområdet til størrelsen, dvs litt stor i starten og knapp på slutten. Er barnet stort eller lite for alderen kan du finne riktig størrelse ved å finne barnets lengde (cm) i vår størrelsesguide.
Pysj i ullfrotté, med fot - Marineblå Pysj i ullfrotté, med fot - Marineblå Pysj i ullfrotté, med fot - Marineblå
Pysj i ullfrotté, med fot - Marineblå
© 2019 Nøstebarn. All rights reserved.