Soveskinn. Vaskbart lammeskinn

Varekode
3131
Fra 1 190 kr
På lager

Maskinvaskbart lammeskinn som kan brukes overalt hvor barnet sover.

Les mer om produktet
Om størrelsene
 • FRI FRAKT OVER 1.500,-
 • KJØP NÅ, BETAL OM 30 DAGER

Maskinvaskbart lammeskinn som kan brukes overalt hvor barnet sover.
 • Maskinvaskbart - ullprogram 30°C med et naturlig ullvaskemiddel uten parfyme.
 • Rester av ullfett (Lanolin) virker naturlig bakteriehemmende.
 • Pelsen er klippet i jevn høyde, slik at barnet ikke får ullfibre i munnen. Det danner seg da heller ikke groper der barnet ligger.
 • Godkjent for spedbarn.
 • Klasse-1 skinn som er de mykeste og tetteste skinnene.
 • Inneholder ingen farlige kjemikalier.
 • Mulesing-fri oppdrett.
 • Økotex-sertifisert. (Den strengeste du får på vaskbare skinn).
 • Brukes året rundt - isolerer både mot varme og kulde.

NB! Ta av klistremerket på skinnets bakside før vask.

Dyrevelferd
Våre soveskinn er vaskbare og uten skadelige garvestoffer. (Les mer om garving på våre informasjonssider), de er godkjent som liggeunderlag for spedbarn. Sauerasen som brukes til våre lammeskinn er Merino iblandet sauerasen English breed sheep. Denne blandingen har ikke de problemene som medfører det mye omtalte smertefulle inngrepet mulesing. Det er godt å vite at lammene også har hatt et godt liv. Les mer om mulesing på våre informasjonssider.

Spesielt for babyen
Spedbarn sover bedre, legger hurtigere på seg og gråter mindre når de ligger på Soveskinn, viser en undersøkelse ved Cambridge Maternity Hospital i England. Våre australske merinolammeskinn er spesialpreparert for bruk til baby, fri for alle rester av stoffer brukt under garvingen (behandlingen). Stempel fra Woolmark og AWTA (Australian Wool Testing Authority) på skinnets bakside garanterer dette.

Godt liggeunderlag
Merinosauen har en langt finere og mykere ull og tettere pels enn alle andre kjente saueraser, og er derfor perfekt til soveskinn. Pelsen klippes i jevn høyde, det er viktig for at ullfibrene skal gi fast og god støtte for kroppen (ikke for mykt), minst mulig friksjon mot huden og samtidig sikre et isolerende luftlag under barnet. Jevn pelshøyde hindrer også at barnet får ullhår inn i munnen.

Maskinvaskbart
Soveskinn isolerer både mot varme og kulde, og brukes hele året. Små uhell tørkes av med en fuktig klut, ellers skal soveskinnet kun luftes og ristes. Ullens innhold av lanolin virker bakteriehemmende, og skinnet vaskes derfor sjelden. Kan maskinvaskes ved 30 grader ullprogram, med såpe for ubehandlet ull. Ta av klistremerket på skinnet før vask.

Leverandøren av skinnene er sertifisert for Animal Welfare. Les mer på sertifiseringsorganets nettside.
Australian Wool Testing Authority har godkjent skinnene for bruk til spedbarn. Les mer på AWTAs nettside.

IVN GOTS - Global Organic Textile Standard
GOTS garanterer økologisk fremstilling av råmateriale, miljøvennlige produksjonsprosesser og avfallshåndtering, trygge arbeidsforhold og at garn/tekstil ikke inneholder farlige stoffer.

IVN GOTS-produkter skal ha 90% naturlige fibre, minst 70% av disse økologiske.

Les mer om Nøstebarn og miljømerking her.
BRUK
Flytt gjerne skinnet med alle steder hvor barnet sover. Det kan godt gå opp over kantene i vognen, så de fleste bruker dem både i seng og vogn. Er det alt for stort i vognen kan barnet ha det i sengen, på gulvet eller på sofaen. Gulper barnet mye, også når det ligger, legges gjerne en gulpeklut under hodet den første tiden.

På ull sitter søl utenpå fibrene, og ull virker naturlig bakteriehemmende, Sølet kan derfor lett tørkes av med en tørr eller våt klut, eventuelt litt skylling under rennende vann. Skinner hjelper barnet med å holde jevn temperatur året rundt og lar luft sirkulere, slik at det ikke bli klamt. Ristes godt en gang i uken, ellers er litt hviletid/lufting i våkne perioder nok. Vaskes vanligvis skinnet først etterlengre tids bruk, (noen måneder/år) eller ved større uhell.

VASK AV SKINN (art.nr. 3130/3110)
Skinnet vaskes i maskin på ullprogram 30°C med uparfymert ullsåpe (f.eks. Nøstebarns ullsåpe, eller fra helsekost). Det kan godt sentrifugeres med pelssiden ut. Skinnet endrer seg lite i vask, men ønsker du å børste opp pelsen igjen (mest kosmetisk), kan det gjøres med en hundebørste eller lignede når skinnet er tørt. Litt hår vil da lugges av.

Skulle læret bli litt stivere, kan det gnikkes litt mens det er fuktig. Det blir ellers mykt igjen i bruk (som et nyvasket håndkle). Skinnet tørkes flatt, og ikke i direkte sollys. Det tar litt tid for pelsen å tørke helt.

Skinnet inneholder bakteriehemmende naturlig ullfett (lanolin) og vaskes derfor sjelden. Søl trenger ikke inn i ullfibrene og tørkes derfor lett av med en våt eller tørr klut.

.
Finnes i str.
 • 80cm + (Minst 80 cm lengde. Varierende bredde.)
 • 96cm + (Minst 96 cm lengde. Varierende bredde.)
 • Barnet har glede av skinnet i årevis, så mange ønsker seg det største. Det kan også passe fint i vugge, babykurv eller en litt stor vognbag og dekker da beskyttende opp langs kantene. Er vognbagen eller babykurven liten kan det bli for stort. Velg da det på 80+, eller det enda mindre Vognskinnet vårt.
 • Soveskinn. Vaskbart lammeskinn
  Soveskinn. Vaskbart lammeskinn Soveskinn. Vaskbart lammeskinn Soveskinn. Vaskbart lammeskinn Soveskinn. Vaskbart lammeskinn Soveskinn. Vaskbart lammeskinn Soveskinn. Vaskbart lammeskinn
  Search engine powered by ElasticSuite © 2019 Nøstebarn. All rights reserved.