Ullbody - Rustrosa

Varekode
4372-360
Fra 388 kr
På lager

Ullbody i økologisk, ubehandlet ull. Lange ermer og god halsåpning med perlemorsknapper på skulderen, slik at den lett går over hodet, og samtidig sitter inntil. Ullbodyen er elastisk og myk å ha på, og den vokser med barnet.
100% økologisk, ubehandlet merinoull.

Les mer om produktet
Om størrelsene
 • FRI FRAKT OVER 1.500,-
 • KJØP NÅ, BETAL OM 30 DAGER

 • Ullbody til baby og småbarn.
 • To perlemorsknapper i halsen for lettere påkledning uten at bodyen blir for vid rundt halsåpningen.
 • Inntilsittende ermer som lett kan brettes eller trekkes opp i starten slik at barnet kan vokse i den.
 • 100% økologisk, ubehandlet merinoull.
 • Tynn finstrikk.
 • Ubehandlet ull varmer og puster ekstra godt da den tar opp vanndamp fra huden og leder den vekk. Den beholder evnen til å varme også når den er våt slik at barnet ikke blir klamt eller vått og deretter kaldt.
 • Den ubehandlede ullens fiberstruktur og innhold av lanolin (ullfett) gjør den naturlig bakteriehemmende. Disse egenskapene gjør også at man lettere kan tørke eller skylle av nye flekker. Ofte holder noen timers hvile/lufting.
 • Plaggene har den strengeste miljøsertifiseringen (IVN/GOTS), er etisk og ansvarlig produsert og inneholder ingen kjemikalier som kan være skadelige.
 • Trenger ikke vask før første gangs bruk.
 • Husk at alle knapper på barneklær bør ettersys pga svelgningsfare.


En myk og elastisk body i 100% ubehandlet merinoull. Knappingen på skulderen gjør at den lett vippes over hodet på den lille, samtidig som den kan slutter tett og godt rundt hals og skuldre slik at barnet ikke blir kald der. Barnet trenger bare to-tre bodyer når dere går for ubehandlet ull (se utstyrslisten under Ullguiden vår). Ullbodyer starter på størrelse 56/62. Barnet vokser ca en cm i uken de første 12 ukene, så en litt for stor body med oppbrett i starten gjør at den varer lenger enn et par uker. Vi har bodyer i størrelse 50 og mindre også, i ull med silke. De finner du under "Prematurklær".

Undertøyet er det viktigste av alt ulltøy. Når plagget skal brukes helt innerst mot babyens sensitive hud er det godt å vite at det ikke inneholder noen skadelige kjemikalier. Alle Nøstebarn-klær er produsert uten bruk av blekemiddel eller tungmetaller, det er ikke nødvendig å vaske denne bodyen før første gangs bruk.

Samme modell leveres også i ull med silke. Noen velger ull med silke om sommeren og 100 % ull når det er kaldere, andre velger sin favorittkvalitet hele året - og andre igjen etter fargen de liker best. Forskjellen er ikke særlig stor. Begge er myke, lune og gode på.

IVN BEST
IVN anser GOTS-standarden som et minimum av det som kreves for økologiske tekstiler, og har i tillegg sin egen standard som de sertifiserer etter. Denne heter IVN BEST.

BEST krever at 100% av fibrene i et tekstil eller et plagg skal være av naturlige fibre, og at 100% av dette skal være av kbA-/kbT-kvalitet (kbA = sertifisert økologisk produksjon (bomull). kbT = sertifisert økologisk dyrehold (ull).)

Syntetiske fibre kan bare brukes i opp til 5% for tilbehør (som knapper/glidelåser mm., eller som elastikk i bråt eller blonder).

Les mer om Nøstebarn og miljømerking her.

Fordi ullen vår ikke er kjemisk preparert for maskinvask, er den ikke godkjent for vask i maskin, men et godt ullprogram fungerer like godt som håndvask. (Ullprogram kan variere fra maskin til maskin).

MASKINVASK på godt ullprogram:
Ullprogram (Viktig!) max 30°C med ullsåpe.

HÅNDVASK AV ULL

 • Plagget håndvaskes i 30°C med ullvaskemiddel uten parfyme. Vannet skal kjennes kjølig mot huden, håndlunkent vann er for varmt.
 • Kryst plagget forsiktig i vannet (ull skal ikke ligge i bløt).
 • Skyll plagget til vannet er klart (30°C).
 • For raskere tørketid, rull plagget i et håndkle og klem vannet ut, eller sentrifuger.
 • Ikke rull ullfleeceplagg. Da blir de lett flate og litt fastere.
 • Strekk/legg plagget i fasong og heng eller legg det til tørk.


Vi anbefaler å bruke naturlig ullsåpe or å unngå syntetiske tilsetninger til ull som er ubehandlet.

Se mer informasjon om vask av ull her.

Finnes i str. 56/62 (0-4 mnd), 68/74 (2-9 mnd), 74/80 (6-14 mnd), 86/92 (12-24 mnd) og 92/98 (2-3 år).

Alderen i parentes viser bruksområdet til størrelsen, dvs litt stor i starten og knapp på slutten. Er barnet stort eller lite for alderen kan du finne riktig størrelse ved å finne barnets lengde (cm) i vår størrelsesguide.
Ullbody - Rustrosa
Ullbody - Rustrosa Ullbody - Rustrosa Ullbody - Rustrosa Ullbody - Rustrosa Ullbody - Rustrosa
Search engine powered by ElasticSuite © 2019 Nøstebarn. All rights reserved.