Hvordan komme i gangI starten med en ny baby er det mange omveltinger, så det er viktig med en god bleieløsning som fungerer bra. Vi heier selvfølgelig på tøybleier, og helst helt fra starten av når bleieskiftene er hyppigst. Det er jo ofte sånn at man synes det er enklest med det man er vant til. Kanskje kjenner dere ikke så mange som bruker tøybleier med ull bleiebukse og er litt usikre på hvordan dere kommer i gang? Her er en liten starthjelp:KUNNSKAP

For å lykkes med tøybleier er det lurt å sette seg inn i hvordan en tøybleieløsning med ullbukse som sperrelag fungerer og hvordan det gjøres. Tøybleier gir ikke nødvendigvis mer arbeid, men annet arbeid. Barn er dessuten forskjellige, og litt prøving må gjerne til før dere finner ut hvordan bleien sitter best og om barnet trenger et ekstra innlegg. Vi har samler erfaringer og råd slik at dere kan få den informasjonen dere trenger for å lykkes.

MOTIVASJON

Der finnes egentlig bare gode grunner til å velge en naturlig bleieløsning, både for barnet, miljøet og lommeboken. Det er lurt at alle som pleier å stelle den lille ser fordelene med tøybleier. Er man motivert ser man fordeler fremfor ulemper og ikke motsatt. Tenker du at du nå igjen må starte en vaskemaskin, eller nyter du at du slipper å bære engangsbleier inn og ut av huset?

Synes du det er styr å starte en vaskemaskin, eller nyter du å tulle den lille inn i rene naturmaterialer? Gir du opp hvis det lekker eller legger du inni et bleieinnlegg i ull? Husk også å være stolt over alt avfallet dere sparer verden for!

BLEIER OG TILBEHØR

Bleier trenge både en oppsugningsdel og et sperrelag som hindrer væten fra å lekke til klærne utenpå. Mange tenker at plast eller nylon må til da, men en lanolinholdig bleiebukse stopper væten, samtidig som den gir huden luft. Ullbuksen er derfor kanskje den viktigste grunnen til å velge tøybleier! Det finnes to typer bomullsbleier; brettebleier med brillebukse utenpå eller formsydde bleier. Du kan kjøpe ferdige ullbukser, eller du kan strikke dem raskt selv med lanolingarn på pinne 5. Husk at investeringen vanligvis kan brukes av flere barn.

FORBERED DEG:

Search engine powered by ElasticSuite © 2019 Nøstebarn. All rights reserved.