På lager

Ovale ammeinnlegg i dobbel ullfleece

Varekode
9019
165 kr

Myke og gode ammeinnlegg av dobbelt lag børstet ull. Disse er favoritten for dem som lekker en del. Ca 19x15 cm.
100% økologisk, ubehandlet merinoull.

Les mer om produktet
  • FRI FRAKT OVER 1.500,-
  • KJØP NÅ, BETAL OM 30 DAGER

Dersom du lekker mye, klipp eventuelt en sprekk nær kanten i det ene laget for å legge inni en bomullsklut. Da får du tørr og lun ull mot brystet, bomull som suger opp i midten og ull ytters som hindrer lekkasje. Du kan da vanligvis bruke dem hele dagen, av og på, - superenkelt og behagelig. (Er du veldig sår i starten kan du ta bomullen mot brystet for å hindre at ullhårene fester seg. Bomullskluten skiftes ved behov) Bruk ett par ull ammeinlegg på dagen og ett par på natten som kun tørkes mellom bruk. Bomullskluten vaskes etter bruk. Disse ovale er ekstra store og dekker derfor storparten av brystene, noe som er fint hvis man har tendenser til brystbetennelse.

Anbefales av jordmødre over hele landet. Ammeinnlegg i ubehandlet ull hindrer som oftest lekkasje og holder brystet varmt, for å unngå brystbetennelse. Fordi innleggene er luftige, unngår man sårhet og klamhet. Inneholder ullfett (lanolin) som bryter ned bakterier og gjør at innleggene kun trenger å vaskes hvis de lukter eller blir stive av melk. Håndvask 30ºC, med ullsåpe.

Ammeinnleggene er utrolig enkle i bruk, de tørker raskt og er snart klare til bruk igjen. Tåler å kokes på komfyren (uten bevegelse). Du trenger kun to par - ett i bruk og ett til tørk. Billig og miljøvennlig.

IVN BEST
IVN anser GOTS-standarden som et minimum av det som kreves for økologiske tekstiler, og har i tillegg sin egen standard som de sertifiserer etter. Denne heter IVN BEST.

BEST krever at 100% av fibrene i et tekstil eller et plagg skal være av naturlige fibre, og at 100% av dette skal være av kbA-/kbT-kvalitet (kbA = sertifisert økologisk produksjon (bomull). kbT = sertifisert økologisk dyrehold (ull).)

Syntetiske fibre kan bare brukes i opp til 5% for tilbehør (som knapper/glidelåser mm., eller som elastikk i bråt eller blonder).

Les mer om Nøstebarn og miljømerking her.

Fordi ullen vår ikke er kjemisk preparert for maskinvask, er den ikke godkjent for vask i maskin, men et godt ullprogram fungerer like godt som håndvask. (Ullprogram kan variere fra maskin til maskin).

MASKINVASK på godt ullprogram:
Ullprogram (Viktig!) max 30°C med ullsåpe.

HÅNDVASK AV ULL

  • Plagget håndvaskes i 30°C med ullvaskemiddel uten parfyme. Vannet skal kjennes kjølig mot huden, håndlunkent vann er for varmt.
  • Kryst plagget forsiktig i vannet (ull skal ikke ligge i bløt).
  • Skyll plagget til vannet er klart (30°C).
  • For raskere tørketid, rull plagget i et håndkle og klem vannet ut, eller sentrifuger.
  • Ikke rull ullfleeceplagg. Da blir de lett flate og litt fastere.
  • Strekk/legg plagget i fasong og heng eller legg det til tørk.


Vi anbefaler å bruke naturlig ullsåpe or å unngå syntetiske tilsetninger til ull som er ubehandlet.

Se mer informasjon om vask av ull her.

Ca 19x15 cm.
Ovale ammeinnlegg i dobbel ullfleece
Ovale ammeinnlegg i dobbel ullfleece
Search engine powered by ElasticSuite © 2019 Nøstebarn. All rights reserved.