home Meny close
menu Meny

Utstyrsliste barnehagealder

I løpet av en dag i barnehagen er barna med på mange forskjellige aktiviteter både ute og inne. Da er det viktig å ha barnehageklær i gode materialer – her har vi satt sammen en utstyrsliste med gode basisplagg i ull, slik at det blir lettere å planlegge hva som trengs til barnehagestart.

Ved å velge klær i ubehandlet ull fra Nøstebarn, trenger du få plagg som brukes mye. Det naturlige fettinnholdet i ubehandlet ull virker rensende, noe som gir plaggene lengre brukstid før vask.

Klikk på bildene for å komme direkte til produktene i nettbutikken.

ULLBODYER/ULLTRØYER

2 stk.

Kortermet kan brukes hele året, langermet kan også brukes som genser.

(Hvis du bruker trøyene som genser, eller ønsker å ha skift i barnehagen, kan du kjøpe et par ekstra.)

STRØMPEBUKSER

1-2 stk.

Kjøp gjerne longs til større barn, av hensyn til slitasje og vask av sokkene.

Hull på knær eller i baken stoppes eller lappes med lapper av gammelt ulltøy og enkle sting.

Se tips til lapping på Nøstebloggen!

TYKK ULLGENSER/ULLJAKKE

1 stk.

Enten hjemmestrikket, ullfleece eller ullribb.

TYKK ULLBUKSE ELLER ULLDRESS

1 stk.

Todelt sett gjør det lett å sjekke bleien/ved toalettbesøk, og kan ofte brukes litt lenger. Hel dress gjør at det aldri blir kald glippe «på midten», og er litt mindre klumpete å ha under vinddress eller regntøy.

ULL-LUE

1 stk.

Tynn lue og finnlandshette kan brukes alene eller i kombinasjon med sydvest, andre luer eller hette på kalde eller våte dager.

Ullfleecelue er tykkere og brukes alene. Bruk hette utenpå hvis det blåser mye. I vind og på kalde dager er skinnluen ideell, den har pelsfór og er vindtett og lun.

ULLHALS OG ULLVOTTER

1 stk + 2 par

Hals brukes i stedet for skjerf. Disse hindrer også at barnet blir vått rundt halsen under regntøyet. Ullvotter holder varmen selv når de er våte. Til ettåringen kan hjemmestrikkede votter være deilig.

Barnehagevotten er vindtett, vannavvisende, lett og myk. Ullvotter vaskes sjelden = færre votter å holde styr på.

ULLSOKKER

Tynne ullsokker alene er best i forede støvler. I gummistøvler kan det være godt med en ekstra ullsokk, eller en tykkere sokk. En tynn ullsokk kan med fordel brukes året rundt.

LAG PÅ LAG I BARNEHAGEN

Bytt ut den tykke kjeledressen med en tynnere, og ta heller et lag tykkere ull på de kaldere dagene. Fordelen for barnet er at det blir lettere å bevege seg, og at ull holder varmen også hvis den blir våt.

Blir barnet varmt, kan man ta av ett lag under. Regner det, byttes kjeledressen ut med regntøy. Mykt og fleksibelt, og man kan klare seg med kun èn kjeledress.

Se vårt utvalg av vindtøy.

STØRRELSESGUIDE

Barn kan være store eller små for alderen, velg derfor størrelse etter barnets lengde. Ull er lett å vokse i, – mykt og elastisk og tåler å være litt stort i starten.

Les mer i vår størrelsesguide.