home Meny close
menu Meny
Sale

Langermet ullbody med knapp SALG

Varekode: 4345X
Tynn og lett ullbody i lun merinoull av fineste kvalitet. Kan brukes alene eller som ullundertøy til babyen, ull er temperaturregulerende, den holder kroppen tørr og kjennes ikke kald når den er våt. 100% økologisk, ubehandlet merinoull.
Ordinær pris kr 328
kr 0,00

Lagerstatus: Utsolgt

Beskrivelse

Detaljer

 • Materiale: 100% økologisk, ubehandlet merinoull..
 • Ull er temperaturregulerende, fukttransporterende og naturlig bakteriehemmende.
 • Trykknapp i halsåpningen og i skrittet.
 • Kontrastfargede kanter.
 • Lange, gode vrangborder på ermene.

En ullbody er elastisk og myk å ha på, og den vokser med barnet. Ullundertøyet som skal brukes helt innerst mot barnets hud, er det aller viktigste av alt ulltøyet fordi ull ikke holder på fuktighet, men isteden puster og transporterer fuktigheten bort fra huden. Da unngår du at barnet blir klamt eller kaldt. At ullen ikke er kjemisk preparert og ikke inneholder tungmetaller eller andre farlige kjemikalier er ekstra viktig for tøy som brukes innerst, fordi huden kan absorbere stoffer. Alle Nøstebarn-produkter er garantert fri for farlige stoffer - faktisk inneholder de kun stoffer som er bevist trygge.

Denne bodyen har lavere halsringning enn vår andre bodymodell i 100% ull, men knappelukkingen gjør at den dekker brystet godt. Trykknappen gjør det enklere å trekke bodyen over barnets hode, og ullstoffet er også elastisk nok til at bodyen kan trekkes ned langs kroppen dersom et bleieuhell gjør det nødvendig. De brede vrangbordene på ermene er både dekorative og praktiske.

Fordi ubehandlet ull inneholder lanolin som har en naturlig bakteriehemmende og smussavvisende effekt, kan flekker ofte bare tørkes bort med en fuktig klut eller skylles av med kaldt vann fra springen. Da er det ikke nødvendig å vaske hele bodyen mellom hver bruk, heng den heller til lufting. Fordi ull trenger sjelden vask og tørker raskt, behøver du ikke like mange bodyer å skifte mellom som med bomullsbodyer.
Miljøgodkjenning
IVN BEST
IVN anser GOTS-standarden som et minimum av det som kreves for økologiske tekstiler, og har i tillegg sin egen standard som de sertifiserer etter. Denne heter IVN BEST.

BEST krever at 100% av fibrene i et tekstil eller et plagg skal være av naturlige fibre, og at 100% av dette skal være av kbA-/kbT-kvalitet (kbA = sertifisert økologisk produksjon (bomull). kbT = sertifisert økologisk dyrehold (ull).)

Syntetiske fibre kan bare brukes i opp til 5% for tilbehør (som knapper/glidelåser mm., eller som elastikk i bråt eller blonder).

Les mer om Nøstebarn og miljømerking her.
Vask og bruk

Fordi ullen vår ikke er kjemisk preparert for maskinvask, er den ikke godkjent for vask i maskin, men et godt ullprogram fungerer like godt som håndvask. (Ullprogram kan variere fra maskin til maskin).

MASKINVASK på godt ullprogram:
Ullprogram (Viktig!) max 30°C med ullsåpe.

HÅNDVASK AV ULL

 • Plagget håndvaskes i 30°C med ullvaskemiddel uten parfyme. Vannet skal kjennes kjølig mot huden, håndlunkent vann er for varmt.
 • Kryst plagget forsiktig i vannet (ull skal ikke ligge i bløt).
 • Skyll plagget til vannet er klart (30°C).
 • For raskere tørketid, rull plagget i et håndkle og klem vannet ut, eller sentrifuger.
 • Ikke rull ullfleeceplagg. Da blir de lett flate og litt fastere.
 • Strekk/legg plagget i fasong og heng eller legg det til tørk.


Vi anbefaler å bruke naturlig ullsåpe or å unngå syntetiske tilsetninger til ull som er ubehandlet.

Se mer informasjon om vask av ull her.

Om størrelsene
Finnes i str.
 • 56/62 (0-4 mnd)
 • < Alderen i parentes viser bruksområdet til størrelsen, dvs. litt stor i starten og knapp på slutten. Er barnet stort eller lite for alderen kan du finne riktig størrelse ved å finne barnets lengde i vår størrelsesguide.
Produktomtaler

Bli den første som omtaler dette produktet

Skriv en omtale av dette produktet. (Har du spørsmål angående produktet - kontakt oss på post@nostebarn.no)

Du omtaler: Langermet ullbody med knapp SALG

Hvordan vurderer du dette produktet? Klikk på stjernene til høyre for å rangere produktet. *

Rangering