I kulissene bak nye garnfarger

- 20 mars 2017 av Jannecke -


Nye garnfarger vår 2017.

Med lidenskap for ull!

Sølvgran, Høstgul, Røsslyng, Eikeblad. Helt nye garnfarger i Merinoull, inspirert av naturen. Denne gangen har vi valgt å melere garnfargene.  Når ullgarnet skal meleres må fibrene ha forskjellige farger som blandes sammen før spinningen, slik at det blir mer spill i fargene. Vi er veldig fornøyde med resultatet!

Ny garnfarge - Sølvgran
Ny garnfarge - Rouge
Ny garnfarge - Høstgul
Ny garnfarge - Eikeblad
Ny garnfarge - Røsslyng

I tillegg har vi fått Silkeull også i fargen Høstgul og i den populære Rouge vi fra før har i Merinoull.


Nye farger blir til

Utviklingen av nye farger starter alltid ved at vi sender fargeønsker og får tilbake fargeprøver med litt forskjellige fargenyanser, - denne gangen også forskjellig melerte utgaver. Garnprodusenten vår er en av få garnspinnerier som er igjen i Norden. Det er ikke et stort spinneri. Samarbeidet er derfor tett og vi jobber sammen for å få frem akkurat de fargene vi ønsker.

Lidenskap for ullkvalitet og god forretningsetikk står i høysetet for denne bedriften som har levert garn i ubehandlet ull og ull-silke-blanding til oss i 35 år.

Fargeprøver fra garnprodusenten.

Her buntes garnet. Spinnemaskinene i bakgrunnen.

Ullgarnet henger klart til farging. Naturlige blanding av gråtoner i ullen gjør at det fargete garnet blir melert.

Hver eneste garnbunt kontrolleres og buntes for hånd. Magebeltet festes også for hånd.

Den populære babyjakken «Voksejakke» (Oppskrift 1921) som strikkes i ett stykke. Her i vår nye garnfarge, Eikeblad. Kjøp garnoppskriften her.  

Det ligger altså mening og omtanke bak hver farge og hver eneste bunt. Resultatet er et unikt garn, elsket av mange gjennom over 30 år.

 


© 2019 Nøstebarn. All rights reserved.