home Meny close
menu Meny

5 gode tips til påkledning i sommer

– 15. Juni 2017 av Nøstebarn –


Lukten av nyklippet gress, lyden av bølgeskvulp mot bryggekanten, lyst til langt på kveld og sommerfester med venner og familie.

Ingen ting slår den nordiske sommeren!

Vi vet likevel at temperaturene kan svinge gjennom hele sommeren, og det er ikke alltid like lett å vite hva man bør kle på seg eller pakke med på reise. Derfor vil vi gi deg noen gode påkledningstips med ull!

Ullfleece til barn om sommeren
Ullfleece om sommeren
Ullfleece til aktive barn

 

1. Sommerfest = Ullfleece

Med en lett og lun ullfleecejakke utenpå sommerklærne kan små og store kose seg ute også når solen er gått ned eller på de dagene den ikke titter frem. Det er kanskje ikke så rart at mange sier at ullfleecejakken brukes aller mest om sommeren?

Visste du også at ull er naturlig brannhemmende? Du trenger derfor ikke være redd for gnister fra bål og grilling.

ullfleece er selvfølgelig helt fri for microplast

2. Pakk lett med ull

Ull består av 80% luft og isolerer både mot kulde og varme. Derfor er en myk og lett ullgenser ekstra komfortabel, enten man er på hjemlige trakter eller i varmere land. Plagg i ubehandlet ull og ull-silkeblanding er dessuten lukt- og bakteriehemmende, og trenger derfor sjelden vask. Det betyr at feriegarderoben blir ekstra lett!

Ull om sommeren, ullkjole, ulltrøye, ullcardigan, barn

3. Ull innerst

Selv om været er skiftende vil man jo helst bruke sommerklærne mest mulig. Med en lun og myk singlet i 70% ull og 30% silke kan man bruke sommerkjolen eller sommerskjorten, også når temperaturen synker.

4. Ull gir jevn temperatur

En trøye i ull eller ull-silkeblanding sikrer jevn temperatur året rundt og hindrer at barnet blir klamt i varmen. En trøye eller body i ubehandlet ull eller ull/silke er derfor det beste babyen kan ha på seg, også på de varmeste dagene. Ullen absorberer fuktigheten slik at barnet ikke blir klamt. På de aller varmeste dagene kan en singletbody eller kortermet body være nok.

Ull om sommeren, ullgenser, ulljakke, ullfleece

5. Sov godt med ullpledd og ullpysj

Bytt dynen ut med et lett teppe på varme sommernetter, så kan barnet beholde den deilige ullpysjen på. En ullpysj eller ull-silkepysj hjelper barnet å holde jevn temperatur selv om dynen eller teppet går av. For ekstra varme netter er en singletbody et godt alternativ.

Husk også nattkjole eller ekstra trøye i ull/silke hvis dere skal til dyneløse land med air-condition.