Best i test

Nøstebarn har kommet godt ut i flere forbrukertester. Det er hyggelig å få gode resultater i denne typen tester, men det er samtidig viktig for oss å få uavhengige tilbakemeldinger på produktene våre, slik at vi kan utvikle plagg som er best mulig - både med tanke på design og funksjonalitet. Her kan du lese utdrag av noen av testene der Nøstebarn-plagg har fått spesiell omtale.

"Varmest i test" i Fjell og Vidde

Nr. 6, desember 2011. Bladet Fjell og Vidde gis ut av Den Norske Turistforening.

Fjell og Vidde testet mellomlag i ull i sin desemberutgave i 2011. De skriver i artikkelen at de foretrekker ull fremfor (syntetisk) fleece fordi ull kjennes varmere når den er fuktig, den lukter lite selv etter flere dagers bruk, og fordi ull brenner dårlig og ikke smelter slik kunstfiber gjør. Derfor er ull bedre egnet til bruk ved bål og peis.

To av Nøstebarns jakker til voksne er med i testen, ullfleecejakke til voksen og hettejakke i ullfrotté. Om frottéjakken skriver de: "Meget god kvalitet, middels varm, myk og behagelig, relativt lett, nupper noe." Om ullfleecejakken skriver de: " Meget god kvalitet, meget varm, tykkeste og varmeste jakken, myk og behagelig, lett i forhold til isolasjonsevnen, også velegnet som ren varmejakke, litt dyr". Ullfleecejakken utpekes som "Varmest i test".

"Mykest i test" i Fjell og Vidde

Nr. 7, desember 2010.

I denne utgaven av Fjell og Vidde ble det testet det de kaller "helårsull", eller mellomtykt ullundertøy. Her skriver de innledningsvis at de færreste vil klø av merinoull, og at de aller mest behagelige ullstoffene er de som er blandet med silke. Det er testet både en ull/silke- og en ren ulltrøye fra Nøstebarn, om ulltrøyen skriver de "Meget god funksjon". Om ull/silke-trøyen skriver de "Meget god funksjon, mykest, noe mindre varmt enn de andre". (Silke har svalende effekt, samtlige av de andre ulltrøyene i testen var av 100% ull). Vår ull/silke-trøye utpekes som "Mykest i test".

Test av treningstøy - best luktresultat

22.01.2012. SIFO-rapporten "Lukten av svette : luktutvikling i ulike tekstiler"

SIFO (Statens Institutt for Forbruksforskning) har foretatt en undersøkelse av hvordan forskjellige materialer som brukes i treningstøy lukter før og etter vask og bruk. De sammenlignet såkalte ”antilukt”-treningsklær med klær i bomull og ull, og ull kom ut på topp – selv uten å ha blitt vasket like mange ganger som de andre materialene. I pressemeldingen om rapporten beskrives testens fremgangsmåte: "Forskjellige tekstilvarianter ble festet til matter som ble brukt under sirkeltrening ved Myrens sportssenter. Deretter ble de forskjellige tekstilene lagt i tette beholdere som ikke avslørte hvilke tekstiler de inneholdt. Selve luktetesten foregikk ved SIFOs laboratorium, og et utvalg fikk lukte på de forskjellige tekstilene etter bruk, etter lufting, etter vask, samt en rekke andre varianter av behandling av tekstilene."

”Det er størst sannsynlighet for at ull og bomull brukes om igjen og ikke legges til vask i forhold til syntetiske- og antilukt tekstiler. Forskjellen på ull og bomull består i at ull i større grad lukter akseptabelt for bruk når den er svett og våt eller svett og luftet/tørket, mens forskjellen blir mindre når de er nyvasket. Årsaken her er at bomull har god effekt av vask, mens ull har god effekt av lufting.” (”Lukten av svette: luktutvikling i ulike tekstiler”, SIFO 2011, s. 55)

 

I testen er det brukt en Nøstebarn-trøye i 100% ull, denne kom, sammen med testens andre ullplagg, aller best ut med tanke på lukt.

Her kan du lese rapporten i sin helhet: Statens Institutt for Forbruksforskning

VGs Vektklubb har, på bakgrunn av rapporten, gitt ulltrøyen fra Nøstebarn terningkast 6. Les artikkelen her.

Nøstebarn på sydpolen

I slutten av 2011 la Linn Elise Rølvåg ut på en ekspedisjon til Sydpolen i Roald Amundsens fotspor. Da Linn Elise kontaktet oss og fortalte at hun skulle dra til Sydpolen, tenkte vi at dette må jo være en ypperlig mulighet for å få testet ut ulltøyet vårt i virkelig kulde. Hun fortalte oss etter ekspedisjonen at hun var overbevist om at hovedgrunnen til at hun holdt seg varm og fri for frostskader, var at hun var godt kledd i ubehandlet ull fra Nøstebarn. Les mer om Linn Elises erfaringer i dette blogginnlegget på Nøsteblogg.

VASK OG BRUKkeyboard_arrow_down
© 2019 Nøstebarn. All rights reserved.