Øk skigleden med riktig påkledning

- 1 april 2017 av Jannecke -


Ikke masse klær men riktige klær på skitur.

Det er tungt å gå på ski hvis vi er for varme, og vi blir lett varme når vi er i aktivitet. Derfor går ikke vi voksne på skitur i tjukk bobledress. Barn bakser mye omkring i snøen og trenger derfor annen bekledning enn voksne, men erstatter man vinterdressen med skiklær lag-på-lag, kan oppoverbakkene gå mye lettere. Velg ull innerst og vindtett utenpå, - skianorakk og skibukse eller andre vindtette helårsklær. Ull isolerer fantastisk godt, også når den blir klam eller våt, mens det vindtette laget holder vinden ute.

Dette trenger dere:

Ulltrøye, ullongs og ullsokker innerst, ett todelt mellomlag av tykkere ull og tilslutt et vindtett, eventuelt vannavvisende lag ytterst. Dette gir god komfort og man kan ta av et lag i oppoverbakkene eller hvis solen titter frem. Lue og votter etter vær og vind. Blir det varmt, ta av mellomlaget oppe. Det er verdt det ekstra styret. I varm påskesol kan vi til og med gå kun i ulltrøyen. Så lenge man kan kle av seg på overkroppen, kan barnet godt beholde den tykke ullbuksen på slik at de holder varmen når de bakser rundt i snøen. En ullboxer (kort ullbukse) helt innerst gjør det ekstra behagelig, også om barnet skulle bli vått innenfra eller utenfra. Bruk gamasjer hvis ikke skibuksen har strikk som festes under skistøvlene.

J 11

Skal du på høyfjellet:

Bruk anorakk eller vindjakke med hette. Ta alltid med et godt sjal, eller en tubehals til å dekke ansiktet med når det blåser. Snøbriller eller de nye gjennomsiktige skjermene som er kommet på markedet luner og gir sikt også når snøen pisker. En ekstra ullfleecejakke veier lite i sekken og luner godt når dere tar en pause. Ha alltid ekstra votter med i sekken i tilfelle noen blir våte eller man mister en.

© 2019 Nøstebarn. All rights reserved.