5 tips som gir barnet god søvn

Det kan være mange grunner til at den lille kan våkne om natten. Jevn og passelig temperatur er viktig for en god natts søvn. Dynen sklir lett av en vilter krabat, og bleier og melkesøl kan gjøre pysjen fuktig. Barn er ganske store før de tar av eller på dynen selv, og på en liten og svett kropp uten dyne, er det kun ull som holder varmen. Bomull mister isolasjonsevnen allerede når den er 4% fuktig, mens ull tåler 10 ganger mer! Unngå at den lille blir klam og senere kald når dynen går av. En pysj i ubehandlet ull hjelper barnet å holde en jevn temperatur gjennom natten.

Her er våre beste tips som gir barnet god søvn

1. Velg pyjamas i ubehandlet ull eller ull/silke. Ull isolerer også hvis den blir litt klam, og er ullen ubehandlet (fri for superwash, bleking og andre kjemikalier) virker den selvrensende, da trenger ikke pysjen å vaskes like ofte.

2. Velg heller varme nattklær på barnet, og en lettere dyne/teppe til å ha over. Om  dynen sklir av vil ikke overgangen være like stor, og den lille holder lettere varmen. Kanskje holder det med et ullteppe i stedet for dyne, når pysjen er ekstra god og lun.

3. Gjør overgangen lettere med et soveskinn - et lammeskinn som er spesialpreparert for baby. Lammeskinnet holder jevn temperatur og lar luften sirkulere rundt barnet. Vi voksne vet at et kjølig laken og en kald dyne blir oppvarmet på noen minutter, mens for barnet kjennes det som en kald overgang fra en varm favn. Et soveskinn luner med en gang. Soveskinnet er også kjent og kjært, og gir trygghet når barnet sover på forskjellige steder.

4. Et kosedyr kan være en trygg bestevenn, som gjør innsovningen lettere. Da er det ekstra godt å vite at kosedyret er økologisk og fri for syntetiske fibre, og dermed ikke avgir mikroplast. Er kosedyret laget av ubehandlet ull og økologisk bomull, er det helt trygt både å bite i, sutte på og kose med. Dette gir et trygt sovemiljø for den lille.

5. Sørg for at barnet heller ikke blir for varmt. En finger i nakken, under pysjen, avslører om barnet er svett. Da bør den lille kles av, eller så bør romtemperaturen senkes.

 

Vi har myke og lune nattklær for både lille poden, søstre og mor! Nattøyet vårt finnes i størrelser fra 50-152 for baby og barn, og str. 34-48 for dame. Sov godt!

La deg inspirere av vår Instagram-feed

© 2019 Nøstebarn. All rights reserved.