FERIE MED BARN

5 tips som gjør hjemmeferien topp!

- Av Nøstebarn -

Ferie er ikke nødvendigvis å reise bort, ferie er annerledesdager. Her er noen gode tips som gjør hjemmeferien med barna helt super!

1. En dag uten planer? Det er lett å tenke at man må utnytte de verdifulle fridagene til noe. I en godt organisert hverdag kan en dag uten planer være det alle trenger. Kanskje blir det en skikkelig sulle-inne-dag eller kanskje tar vi oss en tur ut, uten å skulle rekke noe!

2. Dårlig vær? Et godt tips er å la været bestemme klærne, og ikke de voksne. En glad treåring lar seg ikke stoppe av litt regn eller snøvær! Men det er kjekt å kunne bli med å finne ut av hvilke klær som passer til været. Regn og vann er gøy så lenge man er varm og tørr, så husk ull under yttertøyet! Ull suger ikke til seg vann utenfra, og isolerer selv når den er våt, i motsetning til bomull.

Les også:

3. Byttelåne barn? Har du få feriedager igjen, men planer om vinterferie for barna, er det en god idé å passe hverandres barn. Slå deg sammen med tre-fire andre småbarnsforeldre, med barn som kan ha glede av hverandre. Ta én eller to hjemmedager hver, med hele barnegjengen, så kan du jobbe resten av uken mens barna er hos de andre. Kanskje blir dette den vinterferien barna husker aller best?

4. Kle dere ut! Kanskje kan dere lage en film, eller skrive en historie? En kurv med gamle klær kan bli timevis med moro. Før du kaster eller gir bort gamle klær, belter og sko, tenk på om de kan få nytt liv i en rollelek. Besteforeldres klær er enda mer spennende, - eller ta en tur til bruktbutikken. Store firkantete sjal kan knyttes rundt små kropper, og bli til hva som helst. Ferdige utkledningsklær er også kjekt, men halve gøyen er ofte å finne ut hvordan man kan bruke de gamle skattene man har.

5. Ta en Bingo-tur. Lag et ark med tegninger av ting dere kan se eller finne ute. Et felles ark er kjekt for de små, de store vil kanskje ha ett hver for å konkurrere. Kryss av tingene dere ser til dere har funnet alt. Det kan både være store ting som garasje, rød bil, grantre eller en hest, eller det kan være små ting som kongler, istapper, katt. Dette er gøy!

© 2019 Nøstebarn. All rights reserved.