NØSTESTRIKK - NYTT STRIKKEHEFTE

Nytt strikkehefte! I år har vi latt nostalgien slippe til og gjort noen herlige funn i kister og på loft som har gitt inspirasjon til noen av strikkeoppskriftene i dette strikkeheftet. Vi har hentet inn myke elementer som rysjer, hullstrikk og litt mønsterstrikk og satt fokus på de små denne gangen. Under kan du se alle plaggene du finner oppskriften til i vårens hefte.

Kos deg med strikkingen!

Lille blomst - jakke

God finjakke i glattstrikk med mønster og riller på bærestykke og mansjetter. Mønsteret er en kopi av Nøstemor Janneckes egen babyjakke som ble strikket til henne av tante Ruth på 60-tallet. 

Lille blomst  - lue

Matchende lue setter prikken over i-en til den fine jakken.

Bimsebomse - bloomer

Enkel trusebukse i glattstrikk med kanter i perle-strikk eller rillestrikk, med linning og strikk i livet. Fin utenpå stømpebukse, under kjole/tunika eller til fin genser/skjorte. Brukes både til gutt og jente.

Rufflerysj - romper og lue

Fjong romper i glattstrikk med rysjer på baken og perlestrikk langs kantene. Kan også strikkes uten rysjer om man ønsker et enklere uttrykk. Med en matchende lue blir det et flott antrekk.

Sjelevarmer

Enkel og deilig overdel med fine knappedetaljer, som kan brukes fra den er romslig til akkurat passe, et ekstra lite lag med ull for å holde varmen innendørs i en kald sesong, eller ved utelek i skiftende årstider. Kan strikkes med korte eller lange ermer.

Lotta - sommertrøye

Luftig, litt ettersittende trøye i ribbestrikk, med skrå knappelukning og fine detaljer. Kan brukes alene om sommeren eller som undertrøye resten avåret. Velg mellom kort-eller langermet.

Heidi - kjole

Enkel og deilig kjole med A-fasong og med fine knappedetaljer. Brukes hele året.

Rufflerysj - bloomer

Søt trusebukse med rysjer på baken. Fin under tunika eller kjole, eller utenpå body.

Arne-gutt - romper og lue

“Besøksromper” med enkelt hullmønster fra 1947, strikket til en liten gutt som het Arne. Fin til både gutt og jente. Topplue med dusk og knyting i glattstrikk med hullmønster, og med brettekant rundt ansiktsåpning.

Arne-gutt - bloomer

Forseggjort trusebukse med enkelt hullmønster, like fin til gutt som til jente. Fin utenpå en strømpebukse, eller som bleieskjuler til bare sommerføtter, sammen med tunika, kjole, genser eller finskjorte.

© 2019 Nøstebarn. All rights reserved.